הינך נמצא כאן

חנות ממתקים חדשה ומטריפה בהרצליה
כתב:

תאריך:08.01.19
ממתקים
ממתקים כמו שתוכלו למצוא בחנות הזאת כבר לא מכינים היום. עדי אנדלוט פתחה בהרצליה את "ממתקים של פעם", שם היא מכינה בעצמה מרשמלו, סוכריות, מרמלדות, פאדג'ים, טופי ושאר תופינים משגעים ומושקעים. תקראו לזה לונה פארק לחובבי קינוחים, מגדנייה או אלטרנטיבה ישראלית לווילי וונקה, מה שבטוח, מדובר במקום ששווה ביקור

במיקום נסתר מהעין, בלב פסאז' נטוש למדי בהרצליה, נפתח לפני כחודש לונה פארק לחובבי הממתקים. על המקום, שנקרא ממתקים של פעם, אחראית עדי אנדלוט, שהחליטה לשוב ולייצר ממתקים אמיתיים, בדיוק כמו שהיו עושים אותם לפני עידן התיעוש, ותאמינו לנו - הם שונים לחלוטין מכל מה שאנחנו נתקלים בו בסופרמרקטים.

ממתקים של פעם היא ממלכה ורודה שכוללת אינספור תופינים ודברי מתיקה שנעשים כולם בעבודת יד. יש כאן הכל מהכל: מרשמלו שנעשה בעבודת יד; שוקולדים בגרסאות חלביות וגרסאות פרווה בטעמים כמו פסיפלורה, פירות יבשים או קרמל מלוח; מרציפנים מעוצבים; סוכריות על מקל בגדלים ועיצובים שונים; סוכריות פירות וסוכר; טופי אמיתי; המוני טעמים של פאדג'; מרמלדות; ועוד הרבה מתוקים מגוונים ומשתנים

כל המרשמלואים כאן גדולים במיוחד, אווריריים כמו עננים, וממש מרגישים את הטעמים שלהם. מרשמלו בטעם קפה היה חביב עלינו במיוחד, כשמוצעים פה עוד המון טעמים כמו וניל קלאסי, תפוז, תות שדה ומנגו. ניסינו גם טופי בטעמי חלב, תות שדה ושוקולד, שמנפץ את כל הסטיגמות שנוצרו לנו עם השנים לטופי כמוצר קשיח שנדבק לכל סדק בשן לשעות ארוכות. הטופי כאן רך ונגיס ועושה כבוד למוצר המקורי.

חובבי הפירות ימצאו כאן מרמלדות בטעמים מקוריים כמו גויאבה, ליצ'י ופטל ומנדרינה. בכל מרמלדה מרגישים שמדובר בדבר האמיתי עם טעמי פירות אינטנסיביים ומתיקות שמצליחה לשמור על מתינות. גם המרציפנים מתוקים במידה, אהבנו במיוחד ממתק מרציפן עם 3 שכבות: מרציפן, מרמלדת תות ושכבת מרשמלו קשיח שהיה פשוט נהדר.

לאחרונה נוספו להיצע הגדול במקום גם מבחר פאדג'ים, ממתק מפורסם מאוד באנגליה וארה"ב, שמשום מה בארץ הוא קצת פחות מוכר ומבוסס. בין היתר תמצאו פה טעמי פאדג' תפוז; שוקולד ותות; שוקולד ופירות יבשים ואגוזים; שוקולד קוקוס; ופירות יער. תמצאו כאן גם סוכריות על מקל שנעשות מדי יום, טריות שבטריות. חלקן בטעם טבעי של סוכר, וחלקן עם תוספות טעם של תמציות פרי. קיימות פה אפילו סוכריות מנטה אמיתיות, שמצליחות לזרוק את כל מי שטועם אותן למסע אחורה בזמן.
 

בהתאם לעובדה שהכל במקום נעשה בעבודת יד ועם חומרי גלם איכותיים, המחירים רחוקים מאוד מאלה של ממתקים תעשייתיים שמוצאים בסופרמרקטים. המחירים ל-100 גרם כאן הם 20 שקלים למרשמלו, פירות מסוכרים, וסוכריות שונות; 25 שקלים לטופי ופאדג'ים; 30 שקלים לסוגי שוקולד שונים ומרמלדות; ו-35 שקלים למרציפנים. ועדיין, לפחות לטעמנו, האיכות של הממתקים שווה את העובדה שמשלמים כאן יותר, וניכרת בכל ביס.